Skip to main content

Elektrisch rijden

Elektrische lesautoleasepool in NL

Maak een duurzame keuze

Wil je als rijschoolhouder een duurzame keuze maken? Kies dan voor elektrisch rijden. Het streven van de overheid is om vanaf 2030 geen fossiele brandstof auto’s meer te verkopen. Wist je dat ook meer dan 20% van de in 2022 nieuw verkochte auto’s al elektrisch zijn? Er lijkt een echte verandering op gang te komen! Ga jij daar als rijschoolhouder ook in mee?

Automaat

Je ziet het steeds meer in de rijschoolwereld, de vraag naar lessen in een automaat lesauto neemt enorm toe. Elke elektrisch aangedreven auto is een automaat. Bij een automaat met fossiele brandstof voel je bij automatisch schakelen de tussenstappen. Bij een elektrische auto is dat niet van toepassing. Dit vergroot het rijcomfort van zowel de rijinstructeur als de leerling.

Rijden in een elektrische auto

Rijden in een elektrische auto voelt anders, de auto trekt razendsnel op en is fluisterstil. Elektrische auto’s staan dan ook bekend als erg comfortabele auto’s om mee te rijden. Daarnaast zitten de meeste elektrische auto’s vol met de nieuwste (veiligheids-)snufjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adaptieve cruise control en rijbaanassistentie.

Energieverbruik van een elektrische auto

Het verbruik van een elektrische auto is extra laag bij stadverkeer en/of file. Daarnaast is er nog energie terug te winnen met het remmen. Bij regeneratief remmen wordt de elektromotor van een elektrische auto als dynamo gebruikt. Hiermee wordt de bewegingsenergie van de auto omgezet in elektrische energie, waardoor de auto afremt. De opgewekte energie wordt opgeslagen in de accu van de elektrische auto en kan opnieuw gebruikt worden.

Bekijk hier de kostenvergelijking van benzine versus hybride versus elektrisch van de ANWB.

Elektrischelesauto.nl adviseert je graag

Wil jij als rijschoolhouder ook de overstap maken naar een elektrische lesauto? Dan denken we graag met je mee. Of je nu een startende rijschoolhouder bent of al jarenlang succesvol in de branche, bij ElektrischeLesauto.nl is iedereen van harte welkom. Wij zijn je graag van dienst met een persoonlijk advies op maat én de eerlijkste en meest flexibele manier van leasen.

Graag een eerlijk en persoonlijk advies op maat?

Contact

Elektrischelesauto.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep