Skip to main content

Veelgestelde vragen

Wat vragen anderen zich af?

Wagenpark

Welke auto’s zijn het meest geschikt voor jouw behoeften en hoe beheer je de kosten? Bij Lesautolease.nl begrijpen we de uitdagingen die bij het kiezen van een lesauto komen kijken en staan we klaar om je te helpen.

Welke auto’s zijn allemaal geschikt als lesauto?

Het CBR heeft een overzicht van alle voertuigen die door de commissie toelating examenvoertuigen (CTE) zijn getoetst. Voor meer informatie zie Beoordelingslijst examenvoertuigen categorie B – CBR.

Uit welke auto’s kan ik kiezen?

We kunnen alle merken type en type lesauto’s leveren. Vanwege de op dit moment lange levertijd hebben we meerdere auto’s in verschillende uitvoeringen in bestelling staan, veelal de meest populaire/meest gevraagde. Staat jouw droomauto er niet tussen? Geen probleem, we gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Welke auto’s hebben jullie in bestelling of op voorraad staan?

Wij hebben diverse auto’s in bestelling staan, het aanbod varieert continue. Neem contact met ons op voor het meest actuele aanbod.

Kan ik zelf mijn nieuwe lesauto samenstellen?

Ja! Bij Elektrischelesauto.nl kun je je nieuwe elektrische lesauto helemaal naar wens samenstellen. Van merk, type of model tot kleur, interieur en accessoires. Elektrischelesauto.nl is een onafhankelijke leasemaatschappij en is niet merkgebonden. We stellen graag een offerte op met de elektrische auto van jouw voorkeur. De levertijd van nieuwe lesauto’s is ongeveer drie tot vier maanden, en is afhankelijk van het merk en model auto dat je kiest. Wil je sneller rijden in een nieuwe lesauto? Dan gaan we samen op zoek naar een passende auto die in voorraad staat bij één dealer of importeur in Nederland. We denken hierbij graag met je mee en geven gericht advies op basis van jouw wensen en situatie. Ons wagenpark op de website, is slechts een greep uit ons uitgebreide aanbod!

Vragen? Neem contact op!

Kan ik ook kiezen voor een handgeschakelde of benzinenauto?

Ja dat is mogelijk. We bieden diverse handgeschakelde en/of benzineauto’s aan. Bekijk hiervoor het wagenpark op lesautolease.nl.

Hoe en waar laad ik de auto op?

Je hebt de mogelijkheid om zowel thuis, bij openbare laadpalen als snelladers je elektrische lesauto op te laden. Er zijn verschillende partijen waar je een laadpas kan aanvragen, het is verstandig om met meerdere laadpassen te werken zodat je overal terecht kan. Aan het einde van de maand ontvang je je factuur van de desbetreffende partij. Eigenlijk hetzelfde als een tankpas voor de benzine auto.

Wat is de levertijd op een nieuwe lesauto?

Dit verschilt per auto dit varieert van enkele weken tot een jaar. Sommige auto’s bestellen we op voorhand, deze zijn heel snel uit voorraad leverbaar. Indien een auto naar wens samengesteld dient te worden is de levertijd wat langer. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik ook een jong gebruikte auto kiezen?

Ja hoor dit is mogelijk, deze zijn te vinden op onze website in het wagenpark. Het aanbod varieert sterk, neem contact met ons op voor het meest actuele aanbod.

In welke regio is Elektrischelesauto.nl actief?

Wij zijn actief in heel Nederland maar zijn zelf gevestigd in Schijndel, nabij `s-Hertogenbosch. Tevens beschikken wij over een eigen transportdienst door heel Nederland.

Leasevorm

Als rijschoolhouder kan het lastig zijn om de juiste leasevorm te kiezen voor jouw lesauto. Er zijn verschillende opties beschikbaar en elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Welke componenten zijn inbegrepen bij operationele lease?

Full operational lease is de meest comfortabele manier van leasen. Bij full operational lease zijn zoveel mogelijk kosten van jouw auto bij het contract inbegrepen. Zo lease je inclusief verzekering,  afschrijving, onderhoud, reparaties, vervangend lesauto bij schade en/of reparatie.

Welke componenten zijn niet inbegrepen bij operationele lease?

Laadkosten en eventuele boetes die je rijdt betaal je zelf.

Kan ik tijdelijk een extra lesauto huren?

Heb je tijdelijk extra capaciteit nodig? Of schade aan je lesauto? Lesautoverhuur.nl helpt je graag verder! Een lesauto huren is al mogelijk vanaf één dag tot zelfs een periode van een jaar. Met de grootste lesautoverhuurpool van Nederland, huur je altijd een lesauto die aansluit op je wensen. Van een breed scala aan populaire personenauto’s tot automaten, een vrachtwagen voor het C1-rijbewijs of een complete E-achter-B-combinatie. Bovendien kun je bij Lesautoverhuur.nl altijd rekenen op het voordeligste huurcontract. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar Lesautoverhuur.nl.

Een extra lesauto huren

Contract

Als je overweegt om een leasecontract af te sluiten voor je lesauto, kunnen er veel vragen opkomen. Wat zijn de verschillende soorten leasecontracten en wat zijn de voor- en nadelen van elke optie? Wij helpen je graag met eerlijke antwoorden op weg.

Hoe kan ik een offerte opvragen?

Klik op onze website op de knop offerte, vul je gegevens in en wij nemen contact met je op. Natuurlijk kun je ons ook direct bellen op 073-5478679.

Vragen? Neem contact op!

Kan ik als starter ook terecht bij Elektrischelesauto.nl?

Jazeker, jaarcijfers zijn niet verplicht. Wel dien je rekening te houden het betalen van een borg.

Welke documenten heb ik nodig om een acceptatie aan te vragen?

Kopie inschrijving KvK, kopie rijbewijs, kopie instructiepas en zakelijk rekeningnummer.

Mag ik privé kilometers maken met de lesauto?

Ja dit mag zeker, wel dien je er rekening mee te houden dat je over het privé gebruik van de auto boven de 500km per jaar bijtelling betaald. Voor meer informatie zie bijtelling privégebruik auto 2022 (belastingdienst.nl).

Mag ik de lesauto bestickeren met mijn eigen reclame?

Ja, dit is zeker mogelijk, eventueel zouden we dit ook voor jou kunnen verzorgen. De auto dient wel weer zonder stickers en/of lijmresten ingeleverd te worden.

Kan ik mijn contract tussentijds opzeggen?

Dat is mogelijk, we gaan altijd met elkaar in overleg om te kijken naar de mogelijkheden. Je dient dan wel rekening te houden met een boete van 25% van de nog resterende maanden, met een minimum van 3 maanden lease.

Kan ik mijn kilometerbundel tussentijds wijzigen?

Ja dat kan zeker, zowel omhoog als omlaag.

Wanneer kan ik weer een nieuwe auto bestellen?

In verband met de wat lange levertijden van auto’s is het verstandig om hier op tijd over na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Levertijden variëren van zo`n 4 tot 12 maanden.

Hoe moet ik mijn lesauto weer inleveren aan het einde van leaseperiode?

De auto lever je weer in, in de staat zoals je de auto in gebruik hebt genomen.
De auto dient ingeleverd te worden met beide sleutels, kentekenpasje, onderhoudsboekjes en van binnen en buiten acceptabel schoon. Indien van toepassing ook de meegeleverde accessoires (bijvoorbeeld trekhaak en spiegels).

Hoe gaat facturatie in zijn werk?

De facturen ontvangt u van onze backoffice en worden geïncasseerd door middel van een automatisch incasso.

Verzekeren

Als rijschoolhouder is het belangrijk om je lesauto goed te verzekeren. Maar wat voor verzekeringen zijn er allemaal en waar moet je op letten bij het afsluiten van een leasecontract ten opzichte van het verzekeren van je lesauto?

Hoe is de lesauto verzekerd?

Al onze auto’s binnen operationele lease zijn volledig Casco verzekerd, inclusief SVI verzekering (schadeverzekering inzittenden).

Mag ik met de lesauto naar het buitenland?

Ja dit is mogelijk, elk land wat op de groene kaart vermeld staat die u ontvangt bij de auto.

Wie mag er allemaal in de lesauto rijden?

Iedereen die beschikt over een geldig rijbewijs mag in de auto rijden. Uiteraard mag er rijles in de auto gegeven worden, mits u bevoegd bent en beschikt over een geldige instructiepas. U dient er wel rekening mee te houden dat u zelf verantwoordelijk blijft.

Kan ik een verklaring krijgen van de schadevrije jaren?

Ja, aan het eind van het leasecontract is het mogelijk om een verklaring op te vragen van de schadevrije jaren die je bij ons hebt gereden.

Onderhoud & schade

Als rijschoolhouder is het onvermijdelijk dat je ooit te maken krijgt met schade aan je lesauto. Maar hoe werkt het schadeherstelproces precies en wat zijn de kosten? Ontdek de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Wat moet ik doen als de auto onderhoud nodig heeft?

Je maakt hiervoor een afspraak bij de garage, eventueel overleggen we samen bij welke garage. Dit kan gewoon bij een garage bij jou in de buurt, hiervoor hoeft de lesauto niet voor naar Schijndel te komen. Zolang de auto binnen de fabrieksgarantie zit, dient het onderhoud plaats te vinden bij de merkdealer.

Hoe zit het met de banden?

Ook banden zitten in het leasecontract bij operationele lease. Het vervangen van de banden mag ook gebeuren bij een garage bij jou in de buurt, hiervoor hoeft de auto niet naar Schijndel te komen.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Bij pech onderweg bel je ons op het reguliere nummer 073-5478679 of onze mobiliteitsservice 026-3553368.

Wat moet ik doen bij schade?

Zorg in eerste instantie voor je eigen veiligheid en die van de leerling. Zorg dat je foto’s maakt van de situatie en vul het schadeformulier in aan de voor en achterzijde. Neem vervolgens contact met ons op om te bespreken hoe verder.

Wat is mijn eigen risico bij schade en/of diefstal?

Als de schade verhaalbaar is op een tegenpartij heb je geen eigen risico. Is de schade niet verhaalbaar dan hanteren we een eigen risico van € 500,- per gebeurtenis. Bij ruitherstel heb je geen eigen risico, bij een ruit vervanging hanteren we € 175,- eigen risico. Bij diefstal van de complete auto € 750,-.

Vervangende lesauto

Als rijschoolhouder kan het voorkomen dat je lesauto tijdelijk niet beschikbaar is vanwege onderhoud of reparaties. Wat zijn dan je opties voor een vervangende lesauto en hoe werkt dit precies? Bij Lesautolease.nl zorgen we er in ieder geval voor dat je weer de weg op kunt.

Wanneer heb ik recht op een vervangende lesauto?

Heb je buiten het reguliere onderhoud onverhoopt pech of schade aan je lesauto? Dan zorgen wij binnen 24-uur voor een vervangende lesauto.

Moet ik de vervangende lesauto zelf ophalen in Schijndel?

Dit kan wel, maar moet niet, wij beschikken over een eigen transportdienst door heel Nederland, dit gaat in samenwerking met Lesautoverhuur.nl. Lesautoverhuur.nl zal de auto dan bij u of bij een garage afleveren.

Wat voor een vervangende lesauto krijg ik?

Ons vervangende lesauto wagenpark is divers, we houden uiteraard rekening dat je een auto tot de beschikking krijgt die zoveel mogelijk vergelijkbaar is met de auto die je least. We proberen altijd te zorgen dat je een vergelijkbare vervangende lesauto ontvangt via lesautoverhuur.nl. We kunnen niet garanderen dat je een exact dezelfde lesauto krijgt.

Contact

Elektrischelesauto.nl
Voltaweg 14
5482 TM  Schijndel
073-5478679
info@lesautolease.nl
Privacyverklaring

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten openingstijden telefonisch bereikbaar bij calamiteiten.

Van der Sanden groep